“TÜRKİYE REKABET GÜCÜNÜ ARTIRMALIDIR”

Konya Sanayi Odası’nda “Petrokimya Sektöründeki Gelişmeler” konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Acar, Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, Petkim yöneticileri ve petrokimya sektöründe faaliyet gösteren Konyalı sanayiciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu, Petkim’in plastik sektöründeki önemini anlattı. Şekeroğlu, Petkim’in Türkiye’de alternatifi olmadığını, özelleştirilmiş olsa bile kamu yararı için çok önemli bir kurum olduğunu ifade ederek, “Petkim, Türkiye sanayisinin gelişmesinde önemli mihenk taşlarından birisidir” dedi.

İmalat sektörünün önemi
Konya Sanayi Odası (KSO)Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu’nun ardından söz alan Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk ise, Türkiye ekonomisini değerlendirdi ve Petkim’in ekonomideki önemini anlattı. Öztürk, Türkiye’nin dünyanın 16’ncı büyük ekonomisi olduğunu, ancak rekabet gücünün bu büyüklükle orantılı olmadığını belirtti. Türkiye’nin Rekabet endeksinde 61’nci sırada yer aldığını hatırlatan Öztürk, “Bunu iyileştirebilmek için rekabet zincirinin tamamını incelemeliyiz” dedi.

“Türkiye imalat sektörünü geliştirdiği sürece işsizine iş yaratır” diyen Öztürk, üretim olmadan gelişmenin mümkün olamayacağını kaydetti.

Öztürk, Petkim’in Türkiye hammadde ihtiyacının dörtte birini karşıladığını, önümüzdeki aylarda ise rafineri projesinin temelinin atılacağını sözlerine ekledi.

Petkim Yöneticileri Muammer Kaygın, Prof. Dr. Fuzuli Nasırov, Dr. Mevlüt Çetinkaya, Celalettin Timuçin ve Rahim İşler ise, programa katılan Konyalı sanayicilerin sorularını yanıtladı.

Toplantının ardından KSO Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu, Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk’e teşekkür ederek, Semazen biblosu hediye etti.