“TÜRMOB GENEL BAŞKANI’NDAN KSO’YA ZİYARET”

TÜRMOB Genel Başkanı Dr. Masum Türker, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ahmet İçyer ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte KSO’da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Şahin’le görüştü.
Dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerin Türkiye’yi önemli boyutlarda etkilediğini belirten TÜRMOB Başkanı Masum Türker, Türkiye’nin ekonomik anlamda zor bir süreçten geçtiğini vurguladı.
Konya Sanayi Odası seçimleri sonrası yönetimi tebrik eden ve yeni dönemde başarılar dileyen TÜRMOB Başkanı Masum Türker, krizle birlikte tahsilatlarda yüzde 70’lik kayıp yaşandığını belirterek, küresel krizi ilk olarak muhasebecilerin fark ettiğini belirtti.
Bugünkü duruma göz göre göre gelindiğine işaret eden Türker, “ Küresel krizin sıkıntısını bugüne kadar özellikle iş dünyası çekiyor. Türkiye IMF ile yeni bir anlaşma yapmak istiyor. Bu anlaşma öncelikli olarak esnaf ve tüccarı vuracaktır. IMF’in isteklerine bakıldığında başta zorunlu tasarruf ve mali disiplin ile faizlerin yükseltilmesi geliyor. Bu anlaşma yapılırsa Türkiye’nin ekonomik vaziyeti daha kötü bir hal alacaktır”dedi.
Bazı iş yerlerinin işçi çıkardığını bazılarının ise bir süre daha dayanmaya çalıştığını dile getiren Türker, ''Mali Müşavirler Odası olarak ciddi bir çalışma yapıyoruz. Bunların başında iş adamlarının vergilerinin bir süre ertelenmesi var. Vergiler 5-6 ay ertelensin daha sonra duruma bakılsın diye bir öneri sunduk.”dedi.
Ayrıca koruma anlayışının geliştirilmesi gerektiğine değinen Türker, tüm iş dünyasını sarsan ekonomik durgunluğun muhasebecileri de önemli oranda etkilendiğini söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Şahin ise, Konya sanayisi ve ekonomisi hakkında bilgi verdi.
Şahin, dünyanın şu anda bir kriz yaşadığını bundan da Türkiye’nin büyük ölçüde etkilediğini belirterek, “Biz iş dünyası olarak bu kriz sürecinin yaşanmasını elbette ki istemeyiz. Ancak, dünyada yaşanan kriz maalesef ülkemizi etkiliyor. Temennimiz odur ki; bir an önce önlemler alınır ve küresel krizi ülke olarak en az hasarla atlatırız.”diye konuştu.
Ziyarette Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Şahin, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Veli Tekelioğlu ve İbrahim Bozkurt Çağlayan’da bulundu.