Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE GÜVEN ŞART

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE GÜVEN ŞART

Bu yıl 8.’si gerçekleştirilen Üniversite-Sanayi İş Birliği Ulusal Kongresi’nde (ÜSİMP), üniversite-sanayi iş birliğine nasıl daha fazla destek verilebileceğinin altı çizilirken, Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu, akademisyenlerle sanayiciler arasındaki güvenin pekiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Selçuk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve iki gün sürecek olan ÜSİMP programına Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüsamettin Sönmez, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Teknokent Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, ÜSİMP Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest ile çok sayıda davetli katıldı.

“Güvensizlik ortadan kaldırılmalı”

Programın açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu, üniversiteler ile sanayinin ortak çalışmasının önemli olduğunu vurguladı. Üniversite-sanayi işbirliğinin sağlıklı gerçekleştirilebilmesi için her iki tarafta da güvenin tesis edilmesi gerektiğini aktaran Tekelioğlu, “Güvensizlik ortadan kaldırılmalı” dedi. Tekelioğlu, “Hem sanayicilerimiz hem de üniversite hocalarımız, yeni buluşlarının ifşa olacağından korkuyorlar. Bir güvensizlik söz konusu. Bu güven ortamını mutlaka sağlamamız gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Teşvik sistemine de değinen Tekelioğlu, teşviklerin daha yüksek miktarlarda verilmesinin daha faydalı sonuçlar ortaya çıkaracağını sözlerine ekledi.

Selçuk Üniversitesi, üniversite-sanayi iş birliğinde önemli işlere imza attı

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel de, üniversite-sanayi iş birliği hususunda önemli işlere imza attıklarını söyledi. Selçuk Üniversitesi’nin girişimcilik ve yenilikçilik alanlarında ilk 10 üniversite arasında olduğunu ileten Gökbel, patent başvurusu ve alımında birinci sırada olduklarını ifade etti.

ÜSİMP Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest ise, bir sunum yaparak geçmişten bugüne üniversite-sanayi iş birliğiyle yapılan uygulamaları paylaştı. Üniversite-Sanayi İş Birliği Ulusal Kongresi ile üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdiklerinin altını çizen Serbest, uluslararası alanda da tanınırlık kazandıklarını belirtti. ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı yapmayı hedeflediklerini belirten Serbest, burada seçilmiş patentleri halkın karşısına çıkarmayı amaçladıklarını aktardı. Konya Teknokent Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu ile Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’nin açılış konuşmalarının ardından, ÜSİMP’e bu zamana kadar destek veren kurum ve kuruluşlara plaket takdim edildi.