AŞAĞI SAKSONYA BAŞBAKANI, KONYALI SANAYİCİLERİ TEBRİK ETTİ

Almanya Aşağı Saksonya Başbakanı Stephan Weil, beraberindeki heyetle birlikte Konya Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü’yle görüşen Başbakan Weil, ‘Olağanüstü başarılarınızdan, ekonomik gelişmelerden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Özellikle kalite konusunda önemli gelişmelere imza atmışsınız” sözleriyle sanayicileri tebrik etti.

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü’nün sunumunun ardından söz alan Başbakan Stephan Weil, Konya sanayisinden etkilendiğini anlatarak, geleceğin sanayi üretiminde olduğunu, Aşağı Saksonya ve Konya’nın da bunun farkında olduğunu bildirerek, “Aşağı Saksonya ve Konya arasındaki ilişkilerin ortak yeni çalışma alanları yaratacağını ifade etmek isterim” dedi.

Kendisini dünyaya kabul ettirmiş bir sanayi

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü ise, Aşağı Saksonya ve Konya arasındaki işbirliğini geliştirmek için bir fırsat döneminde olunduğunu, bu fırsatın mutlaka kazan-kazan şeklinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Konya Sanayi Odası olarak ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda kararlı bir irade ortaya koyduklarının altını çizen Başkan Kütükcü, Konya’nın sanayicilik kültürü olan, modern organize sanayi bölgelerine sahip, kalitesiyle kendisini dünyaya kabul ettirmiş bir sanayi yapısı olduğunu vurguladı.

Aşağı Saksonya Başbakanı Stephan Weil ve beraberindeki heyete Konya sanayisi ve Konya Sanayi Odası’nın projeleri hakkında bilgi veren Başkan Kütükcü, “Konya, 80 değişik alt sektörde üretim yapan, güçlü sektörlere sahip olan bir şehir. Konya Sanayi Odası olarak, sektörlerimizin bu gücünü artırarak küresel rekabet güçlerini geliştirmek amacıyla otomotiv yan sanayi, döküm, ayakkabı ve tarım makineleri sektörlerinde kümelenme çalışmaları yürütüyoruz. Ayrıca Almanya Chemnitz Ticaret ve Sanayi Odası ile de Made in Konya projesini yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

Konya Sanayi Odası’nın Bölgesel İnovasyon Merkezi Projesi hakkında da bilgi veren Başkan Kütükcü, burada özellikle Alman araştırma şirketleri ile birlikte çalışmalar yapılabileceğini de sözlerine ekledi.