KONYA DÖKÜM KÜMESİ, ANKİROS 2012’DE

Konya Sanayi Odası Döküm Kümelenme Derneği, Türkiye’nin en büyük döküm fuarı olan ve iki yılda bir düzenlenen Ankiros 2012 Fuarı’na katıldı. 4 gün boyunca açık kalacak fuarda küme üyeleri ürünlerini tanıtmanın yanı sıra, ikili iş görüşmeleri de yapma fırsatı buldu. Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Şahin de, Ankiros’a katılan Konya Döküm Kümelenme Derneği standını ziyaret ederek, başarılar diledi.

Konya Sanayi Odası Döküm Kümelenme Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, Konya’nın bugün döküm sektöründe 200 bin ton üretim kapasitesi ve yüzde 18’lik pazar payı ile Türkiye’nin en iddialı şehirlerinden biri olduğunu ifade ederek, Döküm Kümelenme Derneği ile sektörün bir arada hareket etmeye başladığı, bu gücün daha planlı ve etkili bir hale geldiğini söyledi. Bugünün dünyasında birlikte hareket etmenin ve ortak rekabet alanı yaratmanın çok önemli olduğunu anlatan Acar, “Döküm sektöründe kümelenme çalışmalarımız 2010 yılında başladı ve aynı yıl içerisinde bir dernek kurduk. Amacımız döküm sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın rekabet güçlerini artırmak. Ayrıca Ankiros gibi fuarlara da birlikte katılarak, hem Konya’mızın hem de ürünlerimizin tanıtımını yapıyoruz” dedi.

Ankiros 2012 Fuarı’na katılan Konya Döküm Kümelenme Derneği Üyeleri ise şu şekilde:

“Canbilenler Döküm Makina, Kağan Döküm ve Kalıp, Kondöksan, Işıl Çelik Döküm, Emin Döküm, Çağdöksan Döküm, Soylu Döküm, Motus Döküm, Mesa Makine, Yılkar Döküm, Makromet Metalurji ve Konpar.”