KONYA SANAYİ ODASI, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE HATIRA ORMANI OLUŞTURDU

Konya Sanayi Odası, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 bin fidanı toprakla buluşturdu. Öğrencilerle birlikte oluşturulan Konya Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Hatıra Ormanı’nın fidan dikim törenine Çevre İl Müdür Yardımcısı Hülya Şevik İle Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Çok sayıda öğrenci ile sanayicilerin katıldığı fidan dikim töreninde konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Türkiye’nin üretim merkezlerinden birisi olan Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde oluşturulan Konya Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Hatıra Ormanı’nın 18 bin metrekare alana sahip olduğu bilgisini verdi. Konya OSB olarak yeşile ve yeşillendirmeye verdikleri önemi anlatan Başkan Kütükcü, “Bu yıl Organize Sanayi Bölgemizde bir de fidanlık kuruyoruz. Artık kendi ağacımızı kendi fidanlığımızda yetiştireceğiz” dedi.

Başkan Kütükcü’nün konuşmalarının ardından fidan dikim törenine geçildi. Geçtiğimiz aylarda Akyokuş Mevkii’nde bir 40. Yıl Hatıra Ormanı oluşturarak 6 bin fidan diken Konya Sanayi Odası, AB Bilgi Merkezi’nin KOS’taki ormanında da 2 bin fidanı toprakla buluşturdu. KSO, böylece kuruluşunun 40. yılında 8 bin fidanı toprakla buluşturmuş oldu.