KONYA'NIN HER YERİNDE AB BİLGİ MERKEZİ

KONYA’NIN HER YERİNDE AB BİLGİ MERKEZİ”

Konya Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi tarafından Türkiye'nin AB'ye katılım sürecine ilişkin vatandaşlara, iş çevrelerine ve Konya'yı ziyaret eden herkese bilgi vermek, bu konuda kamuoyunun farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen etkinlikler “Konya’nın her yerinde AB Bilgi Merkezi” sloganıyla 13 Haziran’da Konya Havaalanı’nda başlıyor.

13 Haziran’da Konya Havalanı’nda başlayacak etkinlikler, 18-19-20 Haziran’da Tren İstasyonu, 21-22-23 Haziran’da ise Otogar’da devam edecek.  Etkinler kapsamında vatandaşlara, Türkiye’nin Avrupa Birliği müzakere süreci, Türkiye ve AB arasındaki karşılıklı eğitim ve staj programları, AB’ye üyelik sonucunun sosyal-kültürel-ekonomik hayatımıza etkileri gibi çeşitli konularda bilgi verilerek, yayınlar dağıtılacak.

Etkinlikler kapsamında ayrıca Türk-Avrupa enstrümanlarıyla Doğu-Batı melodilerini sentezleyen müzik triosu tarafından da bir dinleti gerçekleştirilecek.