NİJERYALI HEYET, KONYA SANAYİ ODASI’NI ZİYARET ETTİ

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanvekili Tahir Şahin, Nijeryalı heyete Konya Sanayisini anlattı. Konya’nın son derece gelişmiş bir sanayi alt yapısına sahip olduğunu belirten Şahin, Konya’nın bütün kurumlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde çalışabilecek bir atmosfere sahip olduğunu vurguladı.

Şahin, 32 bin KOBİ’siyle dolaylı ihracatla birlikte yıllık 1,5 milyar dolar civarında ihracat yapan Konya ile Nijerya’nın ticari işbirliğinin yeterli düzeyde olmadığını, ancak bu tür ziyaretlerin ticaretin artması için önemli olduğunu sözlerine ekledi.

“Konya’nın sanayisinden ve tarihinden etkilendik”
Nijerya heyetinden Nijerya Sanayi Bankası üst Düzey Yöneticisi Dr. Evelyn Oputu ise, Konya’nın sanayisinden ve tarihinden çok etkilendiklerini Konya’nın Nijerya için önemli bir örnek teşkil edebileceğini vurguladı. Tarımın Konya’da olduğu gibi Nijerya için de önemli olduğunun altını çizen Oputu, “Tarımın dışında petrolümüz var. Ancak bazen bu tür lütufları kullanamıyoruz” dedi.

Ziyaretin ardından Konyalı sanayicilerle Nijerya heyeti arasında ikili ticari görüşmeler yapıldı.